Snellere en betere resultaten met slim online leren

Door Isabelle Faber - De Ruiter

Leren gaat sneller als het leuk is, je een duidelijk doel voor ogen hebt en je voortgang kan volgen.


Online trainingen zijn er genoeg, maar waarom werken die toch niet zo effectief voor iedereen als dat we hopen? Online leren heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Zo zie je graag dat motivatie optimaal blijft door gericht te leren en de vertaalslag gemaakt kan worden naar de praktijk door praktijkopdrachten, maar toch zie je dit amper terug in het huidige online aanbod.


GITP ziet in deze markt van online trainingen toch ook een groot voordeel, waarom? Omdat voor de nadelen die er zijn, ook een oplossing is ontwikkeld!

Learn smarter

Hoe hou je je motivatie vast bij online trainingen? One size fits all, lange teksten en trainingen die voor iedereen hetzelfde zijn, passen allang niet meer in deze tijd. One size fits one, dat past veel beter! Laat de techniek het werk doen om alleen die informatie en kennis aan te bieden die voor jou relevant is.


Op deze manier blijft hetgeen wat je wil ontwikkelen gericht onder je aandacht en hoef je je geen moment te vervelen tijdens de training.


De online training begint met een introductie op de competentie. Hoeveel kennis heb je al van de competentie die je gaat trainen? Je wordt hierbij begeleid door een e-coach, de e-coach komt steeds in de training terug op de momenten dat je intrinsieke motivatie weer een boost kan gebruiken. Na de introductie start de online training met een (voor)kennistest. Op basis van het resultaat van deze test wordt jouw training door het systeem samengesteld. Je leert dus alleen wat je nog niet weet!


Naast alle voordelen van dit adaptieve systeem is het van belang dat jij zelf je doel bepaalt. Hoe ambitieus ben jij?

Grow Faster

Als je online leert, moet het goede, leuke en behapbare stof zijn. Geen ‘praatje/plaatje’, maar e-learning waarin je uitgedaagd wordt om er actief mee aan de slag te gaan!

Aangeboden krijgen wat voor jou relevant is, is niet genoeg voor een optimale leerervaring. Afwisseling van verschillende didactische formats zoals begeleiding door een e-coach, video response oefeningen en praktijkopdrachten maken het online leren niet alleen effectief maar vooral ook leuk.

Met checkvragen scoor je punten op de gedragsindicatoren van de competentie en vult de training zich automatisch aan waar nodig. Ondertussen kun je je eigen voortgang zien, en waar je je in de training bevindt.

Om dit kracht bij te zetten is er binnen de online training ook de mogelijkheid om een (aangewezen) mentor vanuit je eigen organisatie je doorloop van de training te laten volgen. Of zelfs een beoordelaar vanuit je eigen organisatie toe te voegen, die de inhoud van je praktijkopdrachten met je kan doornemen.

Naast de 100% online variant, is er ook een GO Plus variant beschikbaar, waarin je ook nog schriftelijke feedback krijgt op je ambitie vanuit een GITP coach!

Zo werk je pas echt goed toe naar het eind van de training, de eindtest!

Be stronger

Het valt niet mee om zelfstandig te leren en zeker niet om een online training in korte tijd af te ronden. Hiervoor heb je ambitie en doorzettingsvermogen nodig. Om de intrinsieke motivatie optimaal te houden, wordt je zelf uitgedaagd doelen te stellen en kun je op je eigen snelheid de training doorlopen. Eén van de essentiële onderdelen om een online training succesvol af te ronden is reflectie. De e-coach ondersteunt je hierin als motivator.

'Het is belangrijk dat jij als deelnemer gemotiveerd bent om aan de slag te gaan met de competentie van jouw keus'

Grow Online by GITP

  • Een e-coach die je tijdens de training begeleidt
  • Afwisselend in theorie en praktijk
  • Leerstof die afgestemd is op jouw behoefte en kennis
  • Grow Online is altijd en overal toegankelijk

Meer informatie over Grow Online: www.gitp.nl