De 4 belangrijkste uitgangspunten in jouw leerbehoeftes

Door Mirthe Mangnus

Je kunt tegenwoordig als professional niet meer om leren op de werkplek heen. Steeds vaker krijg je ook zelf de verantwoordelijkheid om een training of cursus uit te zoeken. Maar hoe vind je een training die aansluit bij jouw leerbehoeften?


Dit verschilt natuurlijk per persoon, maar uit onderzoek van Miner, Childers, Alperin, Cioffi, & Hunt (2005) blijkt dat professionals vier overeenkomstige leerbehoeftes hebben.

1

(Meer) verantwoordelijkheid

Professionals zijn gewend onafhankelijk en zelfsturend te werken en willen het liefst dat hun leerervaring hier op aansluit. Jij als professional moet dan ook betrokken worden, en misschien zelfs leidend zijn, in het bepalen van je leerdoelen, het plannen van je leerproces en het definiƫren van je eindresultaat. Zo stuur jij aan wat je wil leren en wanneer je dit behaald hebt!

2

(Levens)ervaring

Alle ervaringen en situaties die zich voordoen tijdens je loopbaan, zorgen voor een constante leercurve. Hierdoor verzamel je een hoop (levens)ervaring die je ondersteunt in het werk en zeker ook bij het leren. Het is daarom van belang dat je jouw eerder geleerde kennis en vaardigheden kunt inzetten bij het leren van nieuwe kennis en vaardigheden. Dit geldt ook andersom, je wil nieuw geleerde theorie meteen kunnen verbinden aan je eigen praktijk.

3

Klaar zijn om te leren

Professionals weten vaak precies wat ze willen leren en wanneer ze dit willen doen. Een training moet dan ook aangepast zijn aan jouw tempo en niveau. Wanneer je bijvoorbeeld traint in een groep, is het dus van belang dat deze groep hetzelfde niveau heeft en dat jij de mogelijkheid hebt om het tempo te vertragen of te versnellen. Daarbij moet je de nut en de noodzaak van hetgeen je leert inzien.

4

Toepassing van het geleerde

Professionals willen het geleerde graag direct toe kunnen passen in de praktijk en dus op hun eigen situatie. Leerervaringen moeten daarom aangepast zijn aan problemen en zorgen die jij hebt bij de start van een programma. Een training moet dus gecentreerd zijn rondom probleemgebieden in plaats van vooraf bepaalde inhoud.