Top 5 competenties in het assessment
rapport

Deze competenties komen het meest voor in rapportages van GITP en PiCompany

Door: Wouter Willemsen

Wereldwijd focussen steeds meer organisaties zich op de specifieke competenties van medewerkers. Welke competenties belangrijk zijn, verandert met de jaren.

Top 5 competenties die medewerkers moeten ontwikkelen

In 2015 deed GITP onderzoek naar de meest gevraagde competenties. Hier kwamen samenwerken, klantgerichtheid en overtuigingskracht uit als de drie belangrijkste competenties waar werkgevers anno 2015 om vroegen.

Maken we een sprong naar 2020 dan verwacht Institute for the Future dat deze competenties in de top staan: probleemoplossend denken, samenwerkend vermogen, sociale intelligentie en creativiteit.

Terug naar vandaag de dag. GITP en PiCompany voeren jaarlijks meer dan 100.000 assessments uit. Dit is de top 5 van competenties die het meest voorkomt in een assessmentrapport:


1. Resultaatgerichtheid (Doelgerichtheid)

2. Samenwerken

3. Klantgerichtheid

4. Overtuigingskracht

5. Initiatief nemen

Het ontwikkelen van competenties

Als je eenmaal weet aan welke competenties je moet werken, begint het echte werk pas: het ontwikkelen van de competenties.


De afgelopen maanden is GITP druk geweest om juist op het gebied van deze veelvoorkomende competenties een passend aanbod te ontwikkelen. We werken volgens het competentiemodel van Smid (2010). Elke competentie kent vijf gedragsindicatoren. Bij elke gedragsindicator hebben we inhoud gezocht waarvan wij denken dat dit een passend aanbod geeft op de competentie.


In dit learning magazine zoomen we in op twee competenties: Resultaatgerichtheid en Klantgerichtheid waarbij we jou een uniek kijkje onder onze motorkap geven!


Veel leesplezier en mocht je vragen hebben, weet je ons te vinden!