Een kijkje onder de motorkap

Resultaatgerichtheid

Dé meest genoemde competentie in een ontwikkelassessment is resultaatgerichtheid (of doelgerichtheid). Stel je voor, jij wilt resultaatgerichter worden. Wat doe je dan? Welke training zou dan passend zijn? Resultaatgericht leidinggeven? Resultaatgericht werken? Stel jij wilt je echt ontwikkelen in het stellen van ambitieuze doelen, waar begin je dan?

Door: Wouter Willemsen

Veel trainingen bieden óf een te algemeen óf een te specifiek programma om je leerdoelen te realiseren. De online trainingen van GITP passen zich aan, aan jouw kennis en leerdoelen. Hoe dat precies werkt, leggen we uit aan de hand van de online training 'Resultaatgerichtheid'.


De gedragsindicatoren vormen de basis van een competentietraining. De gedragsindicatoren van resultaatgerichtheid zijn:


  • het stellen van ambitieuze doelen
  • het komen tot een resultaat (beter en sneller dan verwacht)
  • het realiseren van doelen
  • ingrijpen wanneer een resultaat tegen dreigt te vallen
  • voorstellen doen voor methoden die efficiënter en effectiever zijn

De opbouw van een online training waarbij de competentie leidend is

In 3 stappen resultaatgerichter

Onze expertise op het gebied van assessments gebruiken we ook voor het samenstellen van onze online competentietrainingen. Per gedragsindicator weten wij heel goed wat je moet kunnen om aan deze gedragsindicatoren te voldoen. Het vervolgens trainen van een competentie bestaat bij resultaatgerichtheid uit de onderstaande 3 stappen.

Stap 1:

Wat is resultaatgerichtheid?

Het begint met een introductie van de competentie resultaatgerichtheid. Waarna de deelnemer een inschatting maakt van zijn eigen mate van resultaatgerichtheid. Ook het benoemen van voorbeelden uit de praktijk is onderdeeld van stap 1.

Stap 2:

Wat zegt de expert?

De volgende stap is dat een expert vertelt wat hij of zij vanuit de praktijk nodig acht om resultaatgerichter te zijn. In het geval van resultaatgerichtheid is dat onze expert Brigitte Heldeweg.

Stap 3:

Aan de slag

Vervolgens doorloopt de deelnemer de online training op de vijf verschillende onderdelen. Zoals eerder belooft een kijkje onder de motorkap. Bij resultaatgerichtheid hebben we ervoor gekozen de deelnemer uit te dagen tot een fysiek doel voor de komende 8 weken.

Zelf aan de slag met resultaatgerichtheid

De online training kent een adaptieve opzet, dit betekent dat je voor het eerste onderdeel 13 punten moet halen. Dit kun je na 3 activiteiten halen, maar ook door er 12 te doen. Op basis van jouw kennis en ervaring krijg je de componenten aangeboden die nodig zijn voor jouw ontwikkeling. Dit geeft de aandacht voor resultaatgerichtheid die nodig is, afgestemd op jou!


Meer weten? Kijk naar de online training Resultaatgerichtheid van GITP