Online trainingen: flexibel en slim punten halen voor jouw (her)registratie

Door: Anouk Reijnen

Je beroepsbekwaamheid op peil houden is lang niet altijd (alleen) een kwestie van intrinsieke motivatie. In steeds meer beroepsgroepen wordt dit centraal geregeld, bijvoorbeeld bij een beroepsvereniging. Je moet dan jaarlijks, of vijfjaarlijks een aantal uren scholing volgen om jouw bekwaamheidstitel (Registerpsycholoog NIP, Orthopedagoog Generalist NVO, arts, advocaat, Schoolleider, Jeugdzorgprofessional SKJ) te mogen dragen.

Scholing steeds vaker een registratie-eis bij beroepsverenigingen

Met name in de (geestelijke) gezondheidszorg is het volgen van scholing om je (her)registratie te behalen of behouden booming. Steeds meer verenigingen hebben hun eigen registratie-eisen: de vereniging voor pedagogen, psychologen en praktijkondersteuners GGZ (bij de huisarts). Maar ook specifieke vakgebieden zoals EMDR, schematherapie en cognitieve gedragstherapie hebben hun eigen register met registratie-eisen.

Daarbij geldt dan vaak ook nog dat de scholing die je volgt wel goedgekeurd moet zijn door jouw beroepsvereniging. Dit wordt ook wel geaccrediteerde scholing genoemd.


Hoe combineer je dat allemaal: jouw intrinsieke motivatie, de opgelegde hoeveelheid geaccrediteerde scholing én jouw toch al volle weekplanning, met werk én privé? Kun je wel vrij krijgen van je werk? Is de reisafstand naar een klassikale bijeenkomst te groot?

Online je beroepsbekwaamheid op peil houden

Gelukkig gaan steeds meer beroepsverenigingen met de tijd mee. Je mag bij veel verengingen (een deel) van jou verplichte scholing ook online volgen. Een ideale oplossing voor als je niet één hele dag achter elkaar kan vrij maken, of ver moet reizen.


Met online trainingen kun je namelijk op een moment én plek dat het jou uitkomt jouw beroepsbekwaamheid op peil houden. Leer bijvoorbeeld je impact in een gesprek te vergroten met de online training ‘effectief beïnvloeden’. Je gaat, in de trein, thuis, op je werk, aan de slag met de theorie, waarna je, met aandachtspunten de praktijk in gaat om het te oefenen. Zo verdien je punten voor je (her)registratie, combineer je dat met je volle werk- en privéleven én kies jij een onderwerp dat jij interessant vindt.

Start met het punten halen voor jouw (her) registratie!

Tot slot, misschien nog wel het belangrijkste: je ontwikkelt jezelf als professional. En dat is toch waar het mee begon, niet met punten halen, maar jezelf constant blijven ontwikkelen: ‘een leven lang leren’.


Wil je weten wat GITP hierin te bieden heeft?